The table 'wcf1_session' is full

  • Hi,


    Can anyone help me with this ?
    Suddenly appear on my forum :( (everything was fine, i've refreshed the page and got this)

    Code
    Fatal error: Invalid SQL: INSERT INTO wcf1_session (sessionID, packageID, userID, ipAddress, userAgent, lastActivityTime, requestURI, requestMethod, username) VALUES ('8aa3d669cc85cbb7c3d85ace776fb232c55aa6df', 48, 0, '194.62.22.131', 'Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0', 1457209321, '/index.php?page=Index', 'GET', '' )
    You get more information about the problem in our knowledge base: http://www.woltlab.com/help/?code=1114
    Information:
    error message: Invalid SQL: INSERT INTO wcf1_session (sessionID, packageID, userID, ipAddress, userAgent, lastActivityTime, requestURI, requestMethod, username) VALUES ('8aa3d669cc85cbb7c3d85ace776fb232c55aa6df', 48, 0, '194.62.22.131', 'Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0', 1457209321, '/index.php?page=Index', 'GET', '' )error code: 1114sql type: MySQLDatabasesql error: The table 'wcf1_session' is fullsql error number: 1114sql version:file: /var/www/clients/client0/web1/web/wcf/lib/system/database/MySQLDatabase.class.php (118)php version: 5.4.41-0+deb7u1wcf version: 1.1.10 pl 2 (Tempest)date: Sat, 05 Mar 2016 20:22:02 +0000request: /referer:
    Stacktrace:
    #0 /var/www/clients/client0/web1/web/wcf/lib/system/session/CookieSessionFactory.class.php(78): MySQLDatabase->sendQuery('INSERT INTO \twc...')#1 /var/www/clients/client0/web1/web/wcf/lib/system/session/SessionFactory.class.php(73): CookieSessionFactory->create()#2 /var/www/clients/client0/web1/web/lib/system/WBBCore.class.php(200): SessionFactory->get()#3 /var/www/clients/client0/web1/web/wcf/lib/system/WCF.class.php(98): WBBCore->initSession()#4 /var/www/clients/client0/web1/web/global.php(18): WCF->__construct()#5 /var/www/clients/client0/web1/web/index.php(7): require_once('/var/www/client...')#6 {main}

    The backend works fine, i can access the ACP, everything is normal.
    But the front looks like above :(

  • If you have this problem again in the future, the following cronjob might help: Seit 3 Tagen dieser Fehler Fatal error: Invalid SQL: SELECT session.boardID,... (see attachment there).

    Just got this again two minutes ago :(
    For almost 3 years now i had no problems like this and now this is the 2nd time when i have the same error in a week...


    King, i appreciate the link, but i don't know any german, il try to install that anyway :)


    later edit:


    Added the Cron, let's see if this is the solution.

    Edited once, last by JohnnyQ ().