Edge wont ​recognize margin: 0 auto?

  • I have my user menu set to a max width of 1280px and it is centered by using margin: 0 auto; which is working fine with Firefox and Chrome but not the new Edge browser, it floats to the left with Edge. How can I center the user menu with Edge?

  • I can’t reproduce this on my edge. Everything is centered.

    That's odd. Then maybe there is something wrong with the way I added my CSS?


    CSS
    .userPanel {max-width: 1280px; margin: 0 auto; border-radius: 0 0 8px 8px;}
  • Trying clearing all forum cache stored. Not sure if that would make any difference and is there not a chance the browser is still caching things from how it looked before still. Might be worth clearing browser out as well.

  • .userPanel {max-width: 1280px; margin: 0 auto; border-radius: 0 0 8px 8px;}

    How comes you use 8px for border radius when the rest of the forum uses 6px. That means they don't match up.


    @wcfContainerBorderRadius: 6px;


    You could have done this instead:


    .userPanel {max-width: 1280px; margin: 0 auto; border-radius: 0 0 @wcfContainerBorderRadius @wcfContainerBorderRadius;}

  • Are you using the latest version of Edge?

    Turns out that everything is fine in the Edge browser, it's IE 11 that has the issue.


    I didn't even know there was an IE 11 :huh: , why did they release IE 11 and Edge?

  • I can't check that on my monitor because I use 1280x1024 res and the forum stretches full screen width for me.


    You can also see in my screen-shot what I meant before when saying to you the rounded corners don't suit a full screen width seen, not if the forum fills the whole screen like on mine due to used a smaller screen res same or lesser than your max-width


  • You can also see in my screenshot what I meant before when saying to you the rounded corners don't suit a full screen width seen

    I just need to add some margin for smaller screens.

  • You also should consider adding 10px transparent spacing in the logo itself before the image in it. As the logo sits right up flush to left side and needs a bit of transparent spacing added on left side in it. That is what I did with the logos used on my own site for full-width styles added.

  • As the logo sits right up flush to left side and needs a bit of transparent spacing added on left side of it

    I imagine that if I can figure out how to add the margin it will take care of that as well. Adding margin to #main doesn't seem to do anything.


    Edit: It's .layoutFluid that needs the margin.

  • I imagine that if I can figure out how to add the margin it will take care of that as well.

    Yes it would, so long as nobody at all is seeing the site full-width of their display screen.

  • Hmm... you have me thinking now if it's a good idea for me to offer full-width theme option? As it gonna look a bit bad full-width in a monitor using far bigger than 1280 screen res. Not sure offering full-width is ideal the way I'm doing it with no max-width used.


    You use a large monitor, what does my forum look like on your screen picking full-width style, as I know it will fill your whole screen. Will you post a screen-shot of it?